Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Vanhat pelit Ekapeli-Yksi

Kuvaus pelistä

yksi-alku

Ekapeli-Yksi on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat yhdistää muutamia äänteitä niitä vastaaviin kirjaimiin, mutta tarvitsevat niissä harjoitusta. Äänteiden lisäksi pelissä harjoittellaan äänteitä suurempien yksiköiden (tavujen ja sanojen) tunnistavaa lukemista. Peli mukautuu pelaajan taitotasoon ja harjoittelu  etenee yksilöllisesti pelaajan taitojen mukaisesti. Yleisesti Ekapeli-Yhden pelaaminen aloitetaan joko esiopetuksen loppupuolella tai alkuopetuksen ensimmäisellä luokalla.

Lataa asennuspaketti

Ekapeli-Yhdessä on äänteiden, tavujen ja sanojen tunnistamisen harjoitteita. Pelaaja etenee jokaisella tasolla yksilöllisesti oman taitotasonsa mukaisesti. Tästä syystä pelin sisältö on erilainen eri lapsille. Pelaaja saa pelatuista pelikentistä palkkioksi kolikoita, joita voi vaihtaa erilaisiin välipalaharjoitteisiin. Myös välipalaharjoitteiden sisällöt mukautuvat pelaajan etenemisen mukaisesti.

Pelin alussa pelaaja tekee kaksi alkuarviointikenttää, joissa mitataan kuinka monta kirjaimen nimeä ja äännetta lapsi tunnistaa pelin aloitushetkellä.

Välipalakentät sisältävä harjoituskirja tulee näkyviin vasta kun riittävä määrä kolikoita on kerätty. Välipalakenttien pelaaminen kuluttaa pelaajalta kentän yhteydessä ilmoitettavan määrän kolikoita.

Ekapeli alkuopetuksessa

Pelin sisältö (kuvaus pelin etenemisestä)

Arviointikenttien tulokset

Kuvia Ekapeli-Yhdestä

Ekapeli-Yhden pelaaminen

sivun alkuun