Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Ekapelin käyttö

Ekapelin käyttö

Ekapeleissä on erilaisia harjoitteita, joiden avulla pelaaja voi harjoitella lukemisen perustaitoja. Ekapelin perinteinen ja yleisesti tunnetuin harjoitusmuoto on ns. peruspeli, jossa tietokoneen näytölle ilmestyy kirjaimia, tavuja tai sanoja ja pelaaja napsauttaa sitä kirjainta, tavuja tai sanaa jonka hän kuulee sanottavan ääneen.

Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä, jotta pelaaja kuulisi mahdollisimman selvästi pelissä esitetyt ääniärsykkeet. Pelitilanteet tallentuvat palvelimelle, joten pelaaja voi pelata pelejä useassa eri paikassa eri ohjaajien valvonnassa ja peli jatkuu aina siitä mihin viimeksi on jääty. Peli sopeutuu lapsen osaamiseen pitäen vaatimustason sopivan haastavana.

Lapsi voi pelata Ekapeliä itsenäisesti, mutta käyttöönotossa tarvitaan vanhempien, opettajan tai muun aikuisen tukea. Ekapelin käyttöönottaminen edellyttääkin aikuisen ilmoittautumisen Ekapelin käyttäjäksi sekä pelaajatunnusten luomisen jokaiselle ohjaamalleen pelaajalle.

Pelitulokset kirjautuvat Jyväskylän yliopiston ja Niilo Mäki Instituutin yhdessä ylläpitämälle suojatulle palvelimelle. Pelituloksia voi tarkastella myös itse pelin kautta (Vanhojen pelien tuloksia näkee Ekapelipalvelimelta ja niitä peluutettaessa tarvitaan lapsien huoltajilta kirjallinen lupa pelaamiseen). Tietoja käsitellään aina luottamuksellisesti.

 

 

Lisätietoa Ekapelin käytöstä:

Ekapelin käyttö opetuksen osana

Pelaamismotivaatio ja sen ylläpitäminen

Ekapelin pelaamisen seuraaminen

sivun alkuun