Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Mikä Ekapeli on?

Mikä Ekapeli on?

Ekapelin Logo

Ekapeli lukemisen taitojen harjoitteluun

Ekapeli on tietokoneella pelattava oppimispeli, joka harjoittaa lukutaidon perusteita. Ekapelistä on laadittu useita versioita. Pelit on kehitetty neuropsykologian professori Heikki Lyytisen sekä Jyväskylän yliopiston ja Niilo Mäki Instituutin työryhmän toimesta.

Ekapeli-harjoittelu

Ekapelin taustalla on Jyväskylän yliopiston Lapsen kielen kehitys -pitkittäistutkimuksessa tehdyt havainnot ja tutkimustulokset.

Suomen kielessä puheen äänteet vastaavat tarkkaan kirjaimia. Ekapelin esi- ja alkuopetuksen versioissa (Ekapeli Alku, Ekapeli-Eskari ja Ekapeli-Yksi) harjoitellaankin kirjain-äännevastaavuutta. Ekapeli Alussa siirrytään myös tavujen ja sanojen harjoitteluun pelaajan osaamisen mukaan.

Ekapeli-Sujuvuus, on tarkoitettu tarkoille lukijoille, joilla on vaikeuksia lukemisen sujuvuuden kanssa. Pelissä luetaan tekstejä sekä tehdään harjoitteita, joilla pyritään nopeuttamaan tavujen, sanojen ja lauseiden lukemista. Myös Ekapeli Alku sisältää lukusuvuuden harjoitteita.

Suosituksemme on, että lapsi aloittaa harjoittelun lukemisen tarkkuutta harjoittavalla Ekapelillä (Ekapeli-Alku) ja vasta sen jälkeen etenee sujuvuuden harjoitteluun Ekapeli-Sujuvuudessa.

 

Kenelle Ekapeli on tarkoitettu?

Miten Ekapelin saa?

Tietokonevaatimukset

sivun alkuun