Sijainti: Pääsivu Tiedotteet Uutisarkisto Pedagogisten arviointivälineiden kokeilusta yli 2000 lapsen aineisto

Pedagogisten arviointivälineiden kokeilusta yli 2000 lapsen aineisto

Arviointivälinekokeilussa on tähän mennessä palautunut yli 2000 lapsen aineisto syyskuun kokeilusta. Seuraava kokeiluvaihe on tulossa tammikuussa.

LukiMatin pedagogisen arvioinnin hankkeessa kehitetään ja kokeillaan pedagogisia arviointivälineitä.  Hankkeen taustalla on tarve kehittää arviointivälineitä lähtötason arviointiin ja tukea tarvitsevien lasten tunnistamiseen sekä taitojen kehityksen seurantaan. Jatkossa arviointivälineet ovat ilmaiseksi ladattavissa verkkopalvelustamme.  

Ensimmäinen arviointivälineiden kokeilu tehtiin vapaaehtoisten opettajien avustuksella syyskuussa. Matematiikan ryhmätehtäviä kokeiltiin esi- ja alkuopetusikäisten kanssa. Lukemisen ja kirjoittamisen puolella kokeiltiin ryhmä‐ ja yksilötehtäviä alkuopetusikäisten kanssa.

Meille on tähän mennessä palautunut yhteensä yli 2000 oppilaan aineisto. Kiitos kaikille kokeiluun osallistuneille! Seuraavaksi käsittelemme palautuneen aineiston ja suunnittelemme seuraavaa kokeilua, joka alkaa tammikuussa. Tammikuun kokeilusta on tulossa kevyempi. Silloin ei tehdä yhtä paljon ryhmätehtäviä kuin syyskuussa, vaan opettaja arvioi osan lapsista ns. tarkistuslistan avulla.

 

Kokeiluun osallistuvien kesken arvotaan kesä- ja joululahjoja. Jos haluat tulla mukaan kokeilemaan ja kehittämään välineitä, otathan yhteyttä: Elisa Järvisalo, s-posti: elisa.jarvisalo@nmi.fi, puh: 050 3301457

sivun alkuun