Sijainti: Pääsivu Tiedotteet Uutisarkisto Ekapeliin uusia ominaisuuksia

Ekapeliin uusia ominaisuuksia

Palvelintallennus, etenemisen seuranta, pelaajien jakaminen ja paljon muuta

Nyt on hyvä aika päivittää Ekapeli Alku, sillä peliin on juuri julkaistu liuta hyödyllisiä ominaisuuksia.

Palvelin

Kun käyttäjä kirjautuu Ekapeliin, kaikki pelaajien eteneminen tallennetaan automaattisesti Ekapelin palvelimelle. Kun käyttäjä kirjautuu Ekapeliin jollakin toisella laitteella, ovat samat pelaajat ja pelitilanteet sielläkin käytettävissä. Palvelintallennus kannattaa ottaa käyttöön etenkin kouluissa ja päiväkodeissa, jotta oppilaiden ei ole pakko pelata joka kerta samalla laitteella.

Pelaajien jakaminen

Pelaajia on nyt mahdollista jakaa käyttäjien välillä. Esimerkiksi opettaja voi jakaa yksittäisen pelaajan kotiin syöttämällä peliin vanhemman sähköpostiosoitteen, tai jos sähköpostiosoite ei ole tiedossa, pyytämällä peliltä koodin joka lähetetään vanhemmalle muuta kautta. Jos vanhemmalla ei vielä ole käytössä Ekapeliä, sähköpostiviestin mukana tulee ohjeet peliin käyttöönottoon. Opettajat voivat myös jakaa pelaajia keskenään. Pelin kautta voi jakaa joko yksittäisiä pelaajia, tai kokonaisia pelaajaryhmiä.

Pelaajaryhmät

Jos peluutettavana on enemmän kuin yksi luokka, kannattaa pelaajat järjestää pelaajaryhmiin. Ryhmiä voi myös jakaa käyttäjien kesken. Pelaajat voivat itse valita kulloinkin näytettävän ryhmän pelaajanvalintaruudussa.

 

Etenemisen seuranta

Pelaajien hallintaruudun kautta on mahdollista saada reaaliaikaista tietoa pelin etenemisestä. Ruutu näyttää päivän tarkkuudella tiedot harjoitusajasta, kirjainten oppimisesta, ja sanojen tai tavujen lukemisen nopeudesta ja oikeellisuusprosentista. Tiedot näkyvät pelaajan kaikille ohjaajille, joten opettaja voi käyttää sitä esimerkiksi kotona pelaamisen seurantaan. Pelaajat voi järjestää eri tietojen perusteella, esim peliajan, viimeisen pelipäivän tai hälytysten vakavuuden mukaan.

Hälytykset

Ekapeli osaa nyt näyttää viimeaikaisesta pelidatasta löytämänsä hälytykset. Peli arvioi jatkuvasti pelaajan oppimista, ja muokkaa pelin sisältöä kullekin pelaajalle sopivaksi. Kun pelaajan alla näkyy esimerkiksi kestoerottelun hälytys, on peli jo muokannut sisältöään tarjoamaan lisää kestoerottelun harjoitteita. Hälytys voi myös olla merkki siitä, että pelaaja tarvitsee lisäharjoitusta pelin ulkopuolella. Pelaajan kortin väri (sininen, keltainen, punainen) kertoo, jos pelaajalta löytyy jokin hälytys.

Poistaminen

Pelaajia on nyt mahdollista poistaa. Poistetut pelaajat siirtyvät erityiseen poistettujen pelaajien kansioon, josta niitä voi tarvittaessa palauttaa takaisin peliin.

« elokuu 2022 »
elokuu
matiketopelasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
sivun alkuun