Starta spelet

Hur du startar Spel-Ett Matematik på din egen dator.

Före du startar

Kom alltid ihåg att kontrollera att ljudet på din dator inte är avstängt innan du startar spelet. Du hittar inställningarna bakom bilden på en högtalare i den nedre balken på din skärm (till höger).

Kaiutin

Om högtalaren inte syns, klicka fram hela menyn på pilen i balken.

AaniomakoneKlicka på högtalaren för att se på vilken volym ljudet är inställt. Kontrollera att funktionen ljudlös/mute inte är aktiv. Lämna dessutom inte ljudknappen i botten för att ljudet ska höras. Du kan höja lite på knappen med hjälp av musen.

OBS! Ljudvolymen kan också anpassas i spelet, men funktionen fungerar inte om ljudet på datorn är helt avstängt eller volymkontrollen är inställd på minimiljud.

Starta spelet

När du kontrollerat volymen på din dator kan du starta spelet. Klicka på ikonen som skapats på skrivbordet på din dator då du laddade ner spelet. Vänta medan spelet öppnas.

SertifikaattiDå du använder Web Start-versionen för första gången öppnas ett fönster som gäller certifikatet för spelet. Om du önskar kan du dölja detta meddelande i fortsättningen genom att klicka på ”Always trust content from this publisher”, dvs. lita alltid på innehåll från denna utgivare. Du kan också godkänna certifikatet en annan gång du spelar. Klicka sedan på ”Run” för att logga in i spelet.webstart.png

Om du installerat spelet i en annan mapp i din dator och inte skapat en ikon på skrivbordet kan du öppna spelet genom att dubbelklicka på Spel-Ett Matematik-mappen. Dubbelklicka sedan på ikonen med texten Spel-Ett Matematik.

Logga in i spelet

När du anmält dig som Spel-Ett användare får du ett e-postmeddelande som ger dig råd on hur du väljer lösenord och loggar in på Spel-Ett verktygsbacken. Du loggar in på Spel-Ett Matematik med samma användarnamn (e-postadress) och lösenord som på Spel-Ett verktygsbacken.

kirjautuminen.png

Skriv ditt användarnamn och lösenord då du loggar in i spelet.

Om inga andra användare öppnar Spel-Ett Matematik på din dator kan du också välja att spelet i fortsättningen kommer ihåg ditt användarnamn och lösenord och du loggas in automatiskt. Klicka till sist OK.

sivun alkuun