Sijainti: Pääsivu Matematiikka Materiaalit Tietokoneohjelmat Neure Neure-info

Neure-info

Neure-ympäristö on tarkoitettu kehityksellisten häiriöiden, erityisesti oppimisvaikeuksien tutkimukseen, arviointiin ja kuntoutukseen. Neure-materiaalit ovat vapaasti käytettävissä. Neure toimii Internet-selaimessa java-lisäohjelman avulla.

Mikä Neure on ?

Neure-ympäristö on Niilo Mäki -instituutissa kehitetty java-ohjelmisto, jota voi käyttää Internet-selaimen avulla. Neure-palvelinta ylläpitävät yhteistyössä Opetushallitus ja Niilo Mäki -instituutti.

Neure jakautuu kahteen erilliseen ohjelmistoon: 

 1. opettajan ohjelmisto, jolla opettaja hallinnoi oppilaitaan sekä valitsee heille soveltuvia tehtäviä Neuren tehtäväkirjastosta
 2. Oppilaan näkymä, josta oppilas käynnistää opettajan hänelle valitsemia tehtäviä.  

Neuren tehtävät

Neure sisältää kolmenlaisia tehtäviä

 1. Harjotteita matematiikkaan
 2. Arviointitehtäviä matematiikkaan
 3. Harjoitteita lukemisen perusteiden harjoitteluun
Neure sisältää tällä hetkellä jo yli 300 yksittäistä lyhyttä harjoitetta.

Neuren käyttäminen

Neuren käyttöperiaate on yksinkertainen. 

 1. Opettaja kirjautuu palveluun omalla tunnuksellaan.
 2. Opettaja luo oppilasryhmän tai -ryhmiä.
 3. Opettaja luo ryhmään oppilaan, jolle hän antaa oman tunnuksen ja salasanan. Näillä tunnuksillaan oppilas voi kirjautua Neureen tekemään tehtäviä koulussa tai kotoa, tai missä vaan, missä on Internetissä oleva tietokone.
 4. Opettaja jakaa Neuren tehtäväkirjastosta tehtäviä oppilasryhmälle tai yksittäiselle oppilaalle.
 5. Kun oppilas kirjautuu Neureen omilla tunnuksillaan, hän näkee vain opettajan hänelle valitsemia tehtäviä. Oppilas voi käynnistää ja tehdä mitä tahansa näistä tehtävistä.
 6. Opettaja voi omalla tunnuksellaan kirjautumalla käydä tarkistamassa, mitä tehtäviä oppilas on tehnyt. Mikäli tehtävä on arviointitehtävä, opettaja voi myös tulosten analysointiosassa tarkastella oppilaan suoriutumista näissä tehtävissä.

Kannattaa perehtyä Neuren Opasanimaatioihin. Sieltä löytyy selkeät ohjeet jokaiseen käytön vaiheeseen. 

Neuren käyttöönotto: tunnuksen hankkiminen

Voidaksesi käyttää Neuren kaikkia ominaisuuksia sinun tulee rekisteröityä Neuren käyttäjäksi. Rekisteröityminen on ilmaista. 

Rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee luoda itsellesi käyttäjätunnus ja salasana. Näillä tunnuksilla voit kirjautua missä tahansa Internetissä olevasta tietokoneesta Neureen, töistä tai kotoa.

Neure-verkkopalvelun sivulle tästä

Neure-express: Neure käyttöön milloin vain 10 sekunnissa

Osaa Neuren tehtävistä voi käyttää myös rekisteröitymättä. Neure-express on uusi palvelu, jossa olemme koonneet samansisältöisä tehtäviä yhteen. Klikkaamalla Neure-expressissä jotain linkkiä, siitä avautuu automaattisesti oppilaannäkymä, ja oppilaasi voi ryhtyä tekemään näitä tehtäviä. 

Neure-expressin tehtäväkokonaisuudet löydät täältä LukiMatin sivuilta. 

Ks. Neure-expressin tehtäväkokonaisuudet

Huomaa, että Neure-Express sisältää vain pienen osan Neuren tehtävistä. Koska oppilasta ei ole kirjattu järjestelmään, et myöskään voi tarkastella hänen tehtäväsuorituksiaan. Neure-express ei myöskään sisällä arviointitehtäviä. Neure-express on helppo tapa aloittaa Neuren käyttö.

 

Huom. Saatamme tallentaa oppilaan suoritukset palvelimelle käytönseurantaa varten myös Neure-express -suorituksista. Näistä ei kuitenkaan jää mitään tietoja, kuka suorituksen tehnyt henkilö on ollut.

sivun alkuun