Sijainti: Pääsivu Matematiikka Materiaalit Tietokoneohjelmat LukiMat-ohjelmien oppaat Numerorata -Opas Tunnusten lisääminen

Tunnusten lisääminen

Tunnusten lisääminen, muokkaus ja poisto.

Valitse pelaaja

Numerorata, valitse pelaajaAloitussivun jälkeen avautuu Valitse pelaaja -ruutu. Ensimmäisellä kerralla ohjaaja rekisteröi uudet pelaajansa pelin tiedostoon. Pelaajia voi lisätä tarvittaessa myöhemminkin tässä ruudussa. Pelaajan nimen tulee olla ainutkertainen, jotta peli tunnistaa aina, kuka on pelaamassa. Tämä on tärkeää, koska pelaajan taitotaso tallentuu peliin ja se puolestaan vaikuttaa siihen, kuinka vaikeita lukumääriä peli esittää pelaajalle.

Uuden pelaajan rekisteröiminen:

Aloita rekisteröiminen klikkaamalla "Uusi pelaaja". Täytä kaikki kysytyt tietokentät. Aloitustason määrittämiseen löydät tietoa näiden peliohjeiden seuraavasta kohdasta "3. Aloitustasot". Täytettyäsi tiedot klikkaa "Vahvista". Toista sama uudelleen, jos rekisteröit useamman pelaajan.

Pelaajan tietojen muokkaaminen:

Voit korjata rekisteröimiesi pelaajien tietoja, jos olet esimerkiksi tehnyt vahingossa virhelyönnin. Valitse tällöin rekisteröityjen listalta sen pelaajan nimi, jonka tietoja haluat muokata. Klikkaa tämän jälkeen "Muokkaa". Muuta tarvittavat tiedot. Klikkaa "Vahvista".

Valitse pelaava henkilö:

Klikkaa pelaajaluettelosta sen pelaajan nimi, joka on pelivuorossa. Klikkaa tämän jälkeen "Aloita". Kun pelivuoroon tulee toinen henkilö, valitse hänen nimensä listalta ja klikkaa "Aloita".

Huomio!

Peliin voi lisätä testi-tunnuksen pelin kokeilua ja siihen tutustumista varten. Testi-tunnuksen lisääminen tapahtuu samoin kuin uuden pelaajan rekisteröiminen (katso yllä oleva ohje).

sivun alkuun