Pelaamisen aloittaminen

Miten peli käynnistyy ja kuinka luon pelaajia suoraan peliin?

Klikkaa aloitusvalikosta "Käynnistä peli".

Kaynnista_2010

Sinulle avautuu ensimmäisenä sivu, jossa on yhteistyökumppaneidemme logot. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, koska peli ohjautuu automaattisesti eteenpäin.

Huomio!
Jos et kuule mitään, paina heti Esc -näppäintä näppäimistöltäsi. Olet tällöin unohtanut säätää koneesi äänten voimakkuutta. Säädä äänet ja avaa peli uudelleen.

Uusi pelaaja

Painettuasi "Käynnistä peli" sinulle avautuu "Pelihahmon valinta" -ruutu. Jokaisella peliin luodulla pelaajalla on oma pelihahmo ja pelaajanimi.

Luo pelaaja

"Pelihahmon valinta" -ruudun alaosassa on painike "Luo Pelaaja". Klikkaa tätä luodaksesi pelaajia suoraan peliin. Sinulle avautuu näkymä, jossa pyydetään täyttämään pelaajaa koskevat tiedot.Luopelaajaohjekentat

Tätä ohjeen kuvaa varten pelaajanimeksi on kirjoitettu "esimerkki". Käytä palaajanimenä lapsen etunimeä ja mahdollisesti sukunimen ensimmäistä kirjainta, jos ryhmässäsi on samannimisiä lapsia (Petteri Pelaaja=petterip, Petteri Testaaja=petterit). Pelaajanimi täytyy muistaa jokaisella pelikerralla. Pelaajan lisääminen on ohjattu toiminto. Voit klikata kuvaa suuremmaksi, jotta tiedät, mitä tietoja kysytään.

Huomio!

  • Käyttäjätunnuksesi alla EI SAA olla kahta samannimistä pelaajaa, jotta pelaajien tiedot eivät sekoitu!
  • Käytä pelaajanimessä vain pieniä kirjaimia ja korvaa ä-, ö- ja å -kirjaimet a-, o- ja a -kirjaimilla.
  • Jos oppilaasi / lapsesi pelaa jo Lukemispeliä, älä luo hänelle uutta pelihahmoa, vaan lisää hänelle oikeudet Matikkapeliin Ekapelipalvelimella ja käytä yhtä ja samaa pelaajatunnusta!Testipelaaminen
  • Kohdassa "Lapsi saa pelata Ekapeliä" tulee olla rasti. Pelaamiseen tarvitaan vanhempien lupa (ks. Ohjekirjan kohta 1. "Ennen pelin aloittamista").

 

Täytä kysytyt kentät ja paina "Jatka", jotta pääset tallentamaan tietoja. Pääset takaisin "Pelihahmon valinta" -ruutuun valitsemalla "Takaisin".

Jatkossa pelaajan tulee aina käyttää valitsemaansa hahmoa ja pelaajanimeä.

Tunnistautuminen pelaajaksi

KirjoitanimesiKun pelaaja on luotu, lapsi pääsee pelaamaan valitsemalla ensin pelihahmonsa ja kirjoittamalla sitten pelaajanimensä.

Pelaajanimi on "Luo Pelaaja" -kohdassa lapselle luotu pelaajanimi. Kun aloitat  pelaajanimen kirjoittamisen, peli pyrkii arvaamaan sen. Jos pelaajanimi ilmestyy jo alkukirjaimesta ruudulle, voit vain painaa enteriä. Mikäli peli ehdottaa väärää pelaajanimeä, jatka nimen kirjoittamista.

Tarkista jokaisella pelikerralla, että lapsi valitsee oman hahmonsa ja pelaajanimensä. Tämän jälkeen voit jättää hänet rauhassa pelaamaan. Jos sinulla on paljon pelaavia oppilaita, heidän valitsemansa hahmot ja pelaajanimet kannattaa kirjata itselle muistiin.

Huom! Jos lapsesi pelaavat eri taitoalueita, tarkista, että heillä on haluamasi taitoalue valittuna pulpettinäkymässään.

Testipelaaminen

Klikkaamalla "Pelihahmon valinta" -ruudun alaosasta "Testipelaaja" painiketta voit kokeilla peliä. Tätä suositellaan vain aikuiselle, koska testipelaajan tiedot eivät tallennu peliin!

sivun alkuun