Sijainti: Pääsivu Matematiikka Materiaalit Tietokoneohjelmat LukiMat-ohjelmien oppaat Ekapeli-Matikka 2010 -Opas Ennen pelin aloittamista

Ennen pelin aloittamista

Mitä pelin lataaminen edellyttää käyttäjältä ja tietokoneelta?

Kenelle Ekapeli-Matikka on suunnattu?

Ekapeli-Matikka on tarkoitettu esi- ja alkuopetusikäisille lapsille, joille matematiikan perustaitojen oppiminen on haastavaa. Ekapeli-Matikka kuuluu Ekapelien tuoteperheeseen. Pelien lataaminen ja KÄYTTÄMINEN ON ILMAISTA, mutta käyttäjistä pidetään yllä rekisteriä.

Ekapeli-Matikkaa voi käyttää joko rekisteröitynä käyttäjänä, tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitynä käyttäjänä pelaajien tiedot ja pelitilanteet ovat käytössäsi aina kirjautuessasi peliin. Jos pelaat rekisteröitymättä, pelitulokset tallentuvat vain sille konelle, jolla lapsi pelaa, eikä niitä lähetetä verkon yli. Rekisteröitymättä aloitettua peliä voi jatkaa vain samalla tietokoneella. Rekisteröitymättä luotua pelaajaa ei voi myöskään siirtää toiselle ohjaajalle (esim. vanhemmalta opettajalle).

Suositus pelimäärästä

Useissa tutkimuksissa on todettu, että lyhytkestoinen ja toistuva pelaaminen tuottaa harjoitteluvaikutuksia. Suosittelemmekin, että lapset pelaisivat peliä päivittäin n. 15 minuutin ajan.

Käyttäjäksi ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen yhteydessä käyttäjä hyväksyy pelin käyttäehdot ja suostuu siihen, että peli lähettää Internetin välityksellä tietoja pelaajasta ja pelaamisesta yliopiston salatulle palvelimelle. Tutkijat voivat käyttää näitä tietoja pelin kehitystyöhön ja matematiikan taitojen tutkimiseen. Tiedot ovat turvassa, ja niitä käsitellään täysin luottamuksellisesti. Yhdenkään pelaajan tietoja tai nimeä ei julkaista.

Huomio! Yhdellä lomakkeella saat käyttöösi kaikki Ekapelien julkaistut versiot.

Ilmoittautumisen vaiheet.

 1. Täytä sähköinen ilmoittautumislomake ja hyväksy käyttöehdot. Jos käytät peliä ammattilaisena (esim. lastentarhanopettaja, opettaja, erityisopettaja), täytä lomake ammattilaiselle. Jos olet lapsen vanhempi ja lataat pelin kotikoneellesi, täytä lomake vanhemmille.
 2. Ilmoittauduttuasi Ekapelin käyttäjäksi sinun tulee aktivoida tunnuksesi asettamalla itsellesi salasana sähköpostiin tulleen linkin kautta.
 3. Tarvitset tunnustasi ja salasanaasi aina tällä hallintasivustolla sekä kirjautuessasi peliin. Muista ne!

 

Huomio! Ammattilaisen tutkimussuostumuslomakkeessa tulee sitoutua siihen, että vanhemmilta pyydetään lupa lapsen pelaamiseen. Löydät valmiin vanhempien lupalomakkeen täältä.

Saat vanhempien lupalomakkeen ilmoittautumisen yhteydessä myös suoraan sähköpostiisi. Tulosta se sieltä tai suoraan yllä olevasta linkistä. Tulosta tai kopioi lupalomake jokaiselle lapselle. Lähetä lomake lapsen mukana kotiin vanhemman täytettäväksi ja allekirjoitettavaksi. Säilytä lasten palauttamat lupalomakkeet.

Mitä Ekapeli-Matikka vaatii tietokoneeltasi?

Verkkoyhteys mahdollistaa sen, että saamme tietoa siitä, kuinka lapset edistyvät pelissä. Peliä on tarkoitus kehittää koko ajan ja tärkeimmät kokemukset tätä varten saamme lapsilta itseltään. Lisäksi tulevaisuudessa voit lukea päivittyviä Ekapeliuutisia suoraan lataamasi pelin aloitussivulta.

Ekapeli-Matikka vaatii toimiakseen

 • Windows, Linux tai Mac OSX -käyttöjärjestelmän
 • Vähintään Java 1.5
 • verkkoyhteyden
 • kuulokkeet

Pelin pitäisi toimia moitteettomasti kaikilla vuoden 2000 jälkeen hankituilla koneilla. (Tarkennettuna peli vaatii, että koneen prosessorin teho on vähintään 1000MHz. Muistia tulee olla vähintään 512 MiB.)

Huomioitavia seikkoja!

 • Sinulta vaaditaan toimivaa sähköpostiosoitetta, jotta voit ilmoittautua käyttäjäksi.

 • Ekapeli-Matikka ei toimi Windows 98:lla tai Windows ME:llä.
 • Kaikki pelin ja pelipalvelimen välinen tietoliikenne on suojattua.
 • Jos mikrotuki tai vastaava asentaa Ekapeli-Matikan koneellesi, kerro hänelle: "Pelillä on oltava tallennusoikeus siihen hakemistoon, johon peli on asennettu."
sivun alkuun