Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Vanhat pelit Ekapeli-Sujuvuus Ekapeli-Sujuvuuden pelaaminen

Ekapeli-Sujuvuuden pelaaminen

Pelimaailmat

Pelaaja liikkuu kartalla painamalla hiirellä kohtaa, johon haluaa liikkua. Vihreillä neliöillä on merkitty ruudut, joissa pelaaja ei ole aiemmin käynyt ja kyseisiin ruutuihin siirryttäessä pelaaja pelaa yhden harjoituksentän. Kartalla oleville hahmoille voi jutella menemällä heidän ruutuihinsa. Lisäksi kaupoissa ja muissa rakennuksissa vierailu tapahtuu menemällä kyseisen rakennuksen ruutuun. Kartalta löytyy myös kysymysmerkkejä, joissa on tarjolla erikoistehtäviä tai -esineitä.

Muiden hahmojen kanssa keskustelu tapahtuu valitsemalla hiirellä haluttu vastaus hahmon tekemään kysymykseen. Eri vastauksilla keskustelu ja peli etenee hieman eri tavoilla. Usein pelaaja voi palata keskustelemaan hahmon kanssa. Jos hahmolta saa tehtävän, tehtävä tulee näkyviin alareunassa olevaan tehtävät-valikkoon.

Pelaajan ympärillä näkyy nuoli, joka osoittaa seuraavaa pakollista tehtävää tai tehtävän osaa kohti (ks. läpipeluuohje).

Kaupoissa ostaminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä haluttua tuotetta ja vahvistamalla valinta. Myyminen tapahtuu klikkaamalla pelaajan valikossa olevaa tuotetta.

Pelaajan hahmo

Pelimaailmassa liikuttaessa pelaaja näkee vasemmassa yläreunassa kolikoidensa määrän. Pelaajan hankkimat tavarat näkyvät oikeassa reunassa olevassa valikossa. Valikossa olevan tavaran yms. voi ottaa käyttöön klikkaamalla kyseistä tavaraa. Tavara voidaan palauttaa valikkoon klikkaamalla sitä uudelleen. Kaikkia tavaroita ei voi ottaa käyttöön (esim. tehtävissä tarvittavat tavarat).

Harjoituskentät (yleistä)

Pelissä on tarkoituksena yrittää vastata mahdollisimman nopeasti. Mitä enemmän oikeita vastauksia pelaaja ehtii kentän aikana saada, sitä suuremman palkinnon hän saa.

Harjoituskentät (tavut ja sanat)

Tavu- ja sanatasolla on kenttiä, joissa pelaaja kuulee jonkin tavun tai sanan ja hänen tulee valita sitä vastaavat tavut tai sanat näytöltä. Hiiren oikeaa nappia painamalla peli toistaa äänteen uudelleen. Lisäksi löytyy kenttiä, joissa pelaajan tulee rakentaa tavuista sanoja siirtämällä tavut oikeaan järjestykseen tai poistamalla tavujen välistä palkkeja, sekä kategoriakenttiä, joissa pelaaja valitsee tiettyyn aiheeseen liittyviä sanoja tai oikein ja väärin kirjoitettuja sanoja.

Harjoituskentät (lauseet)

Lausetasolla pelaaja saa luettavakseen lyhyitä lauseita tai tarinoita. Pelaaja voi saada tehtäväkseen poistaa lauseesta ylimääräiset sanat klikkaamalla niitä hiirellä tai hänen tulee ensin lukea tarina ja sitten vastata siihen liittyvään monivalintakysymykseen. Tarinassa voi palata takaisin päin lukemaan sivua uudestaan. Palkinnon saa vastaamalla kysymykseen oikein.

sivun alkuun