Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Vanhat pelit Ekapeli-Lukeminen Ekapeli-Lukemisen pelaaminen

Ekapeli-Lukemisen pelaaminen

Sokkelossa liikkuminen

Ruudussa näkyy sininen portti, josta pääsee seuraavaan sokkeloon. Pelaaja näkee aina vain yhden ruudun eteenpäin yrittäessään löytää tien siniselle portille. Liikkuminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä sitä kohtaa mihin haluaa liikkua, sillä rajoituksella, että vain esillä oleviin kohtiin pystyy siirtymään. Liikkuminen onnistuu myös nuolinäppäimillä. Punaisesta portista pääsee edelliseen sokkeloon.

Harjoittelukentät

Päästäkseen sokkelossa eteenpäin pelaajan tulee pelata vastaan tulevia harjoittelukenttiä. Kenttiä on monia erilaisia, mutta suurimmassa osassa perusperiaate on sama, valita näytöltä kuultua vastaava kirjain, tavu tai sana. Tarkoituksena on vastata mahdollisimman tarkasti ja mitä paremmin pelaaja pärjää, sitä enemmän hän saa pisteitä, mitkä nostavat pelihahmon tasoa.

Arviointikentät ja portinvartijat

Aluksi testataan pelaajan kirjain- äänne-vastaavuuden osaamista. Sen jälkeen kun harjoituskenttien sisältönä on jonkin aikaa ollut myös tavuja ja sanoja, testataan sanojen lukemisen osaamista.

Jokaisessa sokkelossa sinistä porttia vartioi pelihahmo, niin sanottu loppuvastus, jonka pelaajan täytyy voittaa päästäkseen seuraavaan sokkeloon.

sivun alkuun