Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Ekapeli Maahanmuuttaja Vanha peliversio

Ekapeli-Maahanmuuttaja (vanha peliversio)

Vanha, Java-pohjainen Ekapeli-Maahanmuuttaja.

Ekapeli-Maahanmuuttajan pelivalikoima on laajentunut kattamaan useamman Suomen maahanmuuttajien kieliryhmän erityistarpeita suomen kielen lukemaan oppimisessa. Aiemman erityisesti venäjänkielisille maahanmuuttajalapsille suunnatun pelin rinnalle ovat tulleet versiot, jotka ottavan huomioon englannin-, arabian ja kurdinkielisten lasten suurimmat haasteet suomen kielen äänne- ja kirjoitusjärjestelmässä.

Useille maahanmuuttajille tuottavat ongelmia pohjoismaiset aakkoset Ä ja Ö, vokaali Y, useat vuokaaliyhdistelmät tavun sisällä sekä vokaalien ja konsonanttien kestoerot. Näitä seikkoja harjoitellaan painotetusti kaikissa Ekapeli-Maahanmuuttajan versioissa. Lisäksi joka versioon on sisällytetty enemmän harjoitusta niille äänteille, tavuille ja sanoille, joiden oppiminen tuottaa ongelmia juuri kyseisestä kieliryhmästä tuleville lapsille. Omankieliset puhutut ohjeet kuuluvat myös luonnollisesti Ekapeli-Maahanmuuttajan ominaisuuksiin.

Kaikki Ekapeli-Maahanmuuttajaversiot ovat asennettavissa ja käynnistettävissä pelien hallintaikkunan kautta. Voit ladata sen tästä.

Pelin käynnistämiseksi tarvitset Ekapelin käyttäjätunnukset, jotka voit hankkia Ekapeli-palvelimelta ilmoittautumalla Ekapelin käyttäjäksi. Tarvitset myös peliluvan Ekapeliä pelaavan lapsen vanhemmalta.

Kuvia Ekapeli-Maahanmuuttaja -pelistä

 

Seuraavista tiedostoista löytyy eri kielillä ohjeet käyttäjäksi ilmoittautumiseen, sekä lomake, jolla pyytää vanhemmalta lupa lapsen peluuttamiseen muualla kuin kotona.

русский язык

(venäjäksi)

english

(englanniksi)

لغة عربية

(arabiaksi)

eesti keel

(viroksi)

汉语/漢語

(kiinaksi)

اللغة الصومالية

(somaliaksi)

كوردي

(kurdiksi)

sivun alkuun