Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Ohjeita Ekapeli-Eskari, -Yksi, -Lukeminen ja -Sujuvuus Ohjekirja Pelin käyttäjäksi ilmoittautuminen

Pelin käyttäjäksi ilmoittautuminen

Jos haluat tulostaa koko ohjeen, lataa se tästä pdf-tiedostona(17.04.2019).

 

Ilmoittautuminen Ekapelipalvelimen kautta

Ekapelin käyttäjäksi voi ilmoittautuakäyttäjäksi ilmoittautuminen osoitteessa https://ekapeli.lukimat.fi. Ilmoittautumissivulla on kaksi valintamahdollisuutta. Tulevan pelaajan huoltaja valitsee ekapelin käyttäjäksi ilmoittautuminen, vanhempi. Opettaja, puheterapeutti tai muu vastaava ammattilainen valitsee ekapelin käyttäjäksi ilmoittautuminen, opettaja.

Sivulla olevaan lomakkeeseen täytetään yhteystiedot ja klikataan "Lähetä/jatka". Kun ilmoittautuminen on kirjattu järjestelmäämme, lähetämme sähköpostin, jossa on henkilökohtainen käyttäjätunnus, linkki salasanan asettamiseen ja lisäohjeita.

Aktivointilinkistä aukeaa Ekapelipalvelimen sivu, jossa asetetaan salasana, jota tullaan jatkossa käyttämään aina Ekapelin kanssa. Se on siis hyvä muistaa.  Salasanassa on oltava vähintään 8 merkkiä, pieniä ja isoja kirjaimia ja/tai numeroita. Se ei myöskään saa olla sanakirjasana tai sama kuin käyttäjätunnus.
salasanan asettaminen salasana ongelma1

 

Ilmoittautuminen pelin kautta

Eskarin aloitusruutu

Haluamansa pelin saa asennettua ja käynnistettyä pelien hallintaikkunan kautta, jonka voi ladata Ekapelipalvelimen kirjautumissivulta tai LukiMat -verkkopalvelusta. Pelin käynnistyttyä tuee klikata painiketta "Ilmoittaudu käyttäjäksi".

Pelin kautta tehtävä ilmoittautuminen eroaa palvelimen ilmoittautumisesta vain siinä, että salasana asetetaan jo ilmoittautumisvaiheessa. Salasanassa on oltava vähintään 8 merkkiä, pieniä ja isoja kirjaimia ja/tai numeroita. Se ei myöskään saa olla sanakirjasana tai sama kuin käyttäjätunnus. Ilmoittautumisen jälkeen käyttäjälle lähetetään sähköpostilla tervetuloaviesti, jossa on linkki tunnuksen aktivoimiseksi. Peliin ja palvelimelle pystyy kirjautumaan vasta, kun tunnus on aktivoitu.

Käyttäjätunnus tulee aktivoida(salasanan asettaminen) kahden kuukauden sisällä ilmoittautumisesta, muutoin ilmoittautuminen vanhenee ja tiedot poistetaan palvelimelta.

Käyttäjätunnuksella ja salasanalla pääsee kirjautumaan Ekapelipalvelimelle ( https://ekapeli.lukimat.fi ) ja asennettuihin peleihin.

 

 

Pelien pelaaminen kirjautumatta

Ekapelejä pystyy pelaamaan myös ilman käyttäjäksi ilmoittautumista. Pelejä saa asennettua ja käynnistettyä pelien hallintaikkunan kautta, jonka voi ladata Ekapelipalvelimen kirjautumissivulta tai LukiMat-verkkopalvelusta. Jos peliä pelataan kirjautumatta, tallentuvat eteneminen ja pelaajatiedot vain käytössä olevalle koneelle, eikä niitä voida myöhemmin siirtää palvelimelle.Pelaa kirjautumatta

sivun alkuun