Pelaaminen

Pelien käyttöliittymä.

Ekapeli-Eskari

 

Pelin perusnäkymä on pulpetti. Pulpetilta pääsee sekä pelaamaan peliä, että katselemaan tarra- ja tarinakirjaa.

 

pulpetti_eskari

 

Aapista klikkaamalla pelaaja pääsee seuraavaksi pelattavaan kenttään. Peli etenee ennalta määrätysti pelaajan osaamisen mukaan.

Tarrakirjaan lapsi saa asettaa pelatuista kentistä saamiaan tarroja. Kerättyjä tarroja pääsee ihailemaan klikkaamalla tarrakirjan kuvaa. Pelin kuluessa tarrakirjaan tulee uusia sivuja, jolloin sivuja on mahdollista selata nuolipainikkeiden avulla.

Tarinakirjassa lapsi voi kuunnella ja seurata jännittäviä tarinoita. Tarinoita selaillaan nuolipainikkeilla.

Tietoa pelin kentistä ja etenemisen seurannasta löytyy pelin esittelystä.

 

Ekapeli-Yksi

 

Pelin perusnäkymä on pulpetti. Pulpetilta pääsee pelaamaan sekä normaaleja pelikenttiä, että palkintotehtäviä.

 

pulpetti_ykkönen

 

Aapista klikkaamalla pelaaja pääsee seuraavaksi pelattavaan kenttään. Peli etenee pelaajan osaamisen mukaan.

Tehtäväkirjassa pelaaja voi vaihtaa saamiaan merkkejä erillaisiin palkintotehtäviin.

Tietoa pelin kentistä ja etenemisen seurannasta löytyy pelin esittelystä.

 

Ekapeli-Sujuvuus

 

Karttanäkymässä pelaaja voi liikkua vapaasti.

 

Ekapeli-Sujuvuus

 

Pelaaja voi liikuttaa hahmoaan kartalla klikkaamalla hiirellä sitä ruutua, johon hän haluaa mennä. Liikkuminen onnistuu myös nuolinäppäimillä. Hahmon vieressä oleva nuoli näyttää missä suunnassa on tarinaa eteenpäin vievään tehtävään liittyviä asioita.

Tähtiruudusta pelaaja pääsee pelaamaan satunnaisesti vaihtelevia pelikenttiä. Siellä täällä kartalla esiintyy myös kysymysmerkki-ruutuja, joista saa erilaisia yllätyksiä.

Pelimaailmassa esiintyvien muiden hahmojen kanssa voi jutella, kun siirtää oman hahmonsa samaan ruutuun. Kartalla näkyvät esineet ja rakennukset toimivat samalla tavalla, eli liikutetaan pelihahmo samaan ruutuun kohteen kanssa.

Kaikki harjoittelukentät eivät heti esiinny pelissä, vaan ne ovat aluksi lukittuina ja pelaaja saa avattua niitä pelaamalla peliä pidemmälle. Samoin myös jotkin asusteet ja tavarat ovat aluksia lukittuina. Pelaaja näkee lukittuina olevat ja jo avatut asiat klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa lukon kuvaa.

Pelikentistä saa palkinnoksi kolikoita, joiden kokonaismäärä näkyy oikeassa yläkulmassa. Kolikoilla voi esimerkiksi ostaa pelihahmolleen erillaisia asusteita kaupoista, joita löytyy eripuolilta pelimaailmaa.

Ruudun oikeaan laitaan varastoidaan ostetut asusteet ja löydetyt tavarat. Kun asustetta klikkaa hiirellä, se ilmestyy pelihahmolle. Kaikki asusteet eivät voi olla puettuna yhtä aikaa. Joillekin kauppiaille voi myydä tavaroita ja ostettuja asusteita "raahaamalla" tavara kauppanäkymään. Osaa tavaroista voi käyttää linnan koristelemiseen.

Alhaalla näkyvä Tehtävät-painike ilmoittaa, kuinka monta tehtävää pelaajalla on sillä hetkellä suoritettavana ja sitä klikkaamalla voi käydä lukemassa mitä tehtävissä pitikään tehdä.

Tietoa pelin kentistä ja etenemisen seurannasta löytyy pelin esittelystä.

sivun alkuun