Käynnistäminen

Pelit käynnistetään hallintaikkunasta.

kuvakkeetPelien hallintaikkunoiden pikakuvakkeet luodaan automaattisesti lataamisen yhteydessä. Mikäli kuvaketta ei näy työpöydällä, lataa pelien hallintaikkuna uudelleen Ekapelipalvelimelta tai LukiMat-verkkopalvelusta.

  • muista tunnusKlikkaa haluamasi pelin kohdalta Pelaa-painiketta. Pelin käynnistyttyä kirjoita kirjautumissivulle oma käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja paina sitten OK. Muistathan, että tunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia ja olet itse vastuussa niiden käytöstä. Älä siis anna tunnustasi tai salasanaasi kenellekään muulle. Peliä voi pelata myös kirjautumatta, jolloin pelitilanne tallentuu vain sille koneelle, jolla peliä pelaa.
  • Jos käytät peliä kotona (tai jossain muussa paikassa, jossa Ekapeliä ei käytä kukaan muu) voit laittaa ruksin kohtaan Muista tunnus ja salasana. Jos on mahdollista, että joku muukin haluaa käyttää Ekapeliä älä valitse tätä kohtaa, sillä seuraavilla kerroilla peli kirjautuu automaattisesti sinun tunnuksellasi ja joku voi vahingossa pelata ohjauksessasi olevien pelaajien pelejä.
  • Jos kirjautuminen ei onnistu, tarkista ensin, että näppäimistön Caps Lock on pois päältä ja varmista, että kirjoitit varmasti käyttäjätunnuksen ja salasanan oikein.
  • Unohtuneen salasanan saat vaihdettua Ekapelipalvelimen kirjautumissivun kautta.
  • Seuraavaksi avautuu pelin aloitusvalikko. Jos huomaat että käyttäjänä on joku muu kuin sinä, klikkaa "Vaihda käyttäjää" ja kirjaudu tunnuksellasi.
  • käynnistysvalikko
  • Pelaajan valinta ruutuun pääset klikkaamalla Käynnistä peli.

 

 

 

 

Peli tarvitsee yhteyden verkkoon, jotta kirjautuminen onnistuu. Kun peliin on kertaalleen kirjauduttu, onnistuu myöhempien kertojen kirjautumiset vaikka yhteyttä ei olisikaan, mutta pelitilanteiden lataaminen palvelimeltamme ja niiden sinne tallentaminen ei onnistu ilman verkkoyhteyttä. Mikäli ruudun ylänurkassa lukee "Ei verkkoyhteyttä", ei pelitilanne välttämättä ole ajan tasalla, jos pelaaja on pelannut peliä toisella koneella tai jossain muualla.


sivun alkuun