Sijainti: Pääsivu Lukeminen Materiaalit Ekapeli Ohjeita Ekapeli Alku Ohjekirja Pelaajan luonti ja valitseminen

Pelaajan luonti ja valitseminen

Pelaajan valintaruutu (kuva alla) tulee näkyviin kirjautumisen jälkeen (tai ”Pelaa kirjautumatta” valinnan jälkeen). Tästä ruudusta pelaajat pääsevät pelaamaan ja siihen palataan, kun pelikerta lopetetaan. Kirjautuneena oleva käyttäjä näkyy oikeassa alanurkassa.

 

EkapeliAlku_Pelaajanvalintaruutu

Ruutu on jaettu kolmeen osioon: A, B ja C. Osiossa A näkyvät valittuna olevaan pelaajaryhmään (osio C) kuuluvat aktiiviset pelaajat. Pelaajat ovat listattuna vaakatasoon ja listaa voi rullata. Valitsemalla pelaaja listalta, aloitetaan pelikerta kyseisellä pelaajalla. Huomaa ettei pelaajaryhmän valintaa (osio C) näytetä oikeassa yläkulmassa, jos yhtään pelaajaryhmää ei ole luotuna. Osiossa B ovat painikkeet valikolle, sekä pelaajien luonnille ja hallinnalle.

Kun pelaajien valintaruutuun tullaan ensimmäistä kertaa, ei siinä näy yhtään pelaajaa ja “Luo uusi pelaaja” painikkeen yläpuolella vilkkuu nuoli. Painikkeesta avautuu pelaajan luontinäkymä.

 

Uuden pelaajan luominen

Pelaajan tietoihin syötetään vain pelaajanimi ja valitaan pelihahmon sukupuoli. Lisäksi pelaaja voidaan jo tässä vaiheessa liittää pelaajaryhmiin, jos niitä löytyy käyttäjätunnukselta.

Seuraavassa ruudussa voi säätää pelaajan asetuksia, joita pääsee myöhemmin muuttamaan pelaajien hallintaruudun kautta. Lopuksi pelihahmon värejä voi muokata tai jatkaa perusasetuksella (pelaaja pystyy itse vaihtelemaan näitä pelatessaan). Luotu pelaaja ilmestyy pelaajan valintaruutuun ja sillä voi aloittaa pelaamisen.

sivun alkuun